foto_3_dickcorte_uitsnede

Dick Corte, oud-medewerker ZLI.

Dick Corte is getrouwd en heeft een tweeling van 34. Hij is geboren en getogen in Zutphen.
Dick heeft van 1960 tot aan zijn vut in 2005 bij ZLI gewerkt als constructiebankwerker en lasser.
Dick vertelt: “Toen ik als 15-jarige op mijn eerste werkdag naar ZLI fietste, wist ik niet wat ik kon verwachten. Zodra ik de heer Keijzer ontmoette, wist ik dat het goed zat. Eerst was het rustig en er moest nog veel geregeld worden. Alles ging op de bakfiets. ’s Morgens haalde ik koffie bij mevrouw Keijzer thuis aan de Lievevrouwestraat. Soms moest ik wachten, omdat ze nog de kinderen naar school aan het brengen was. Dat was geen probleem. We werkten meestal buiten, omdat de werkplaats te klein was. Bij slecht weer stonden wij onder een afdak. Na 2,5 jaar ging ik weg. In 1968 kwam ik na allerlei omzwervingen weer terug bij ZLI, waar intussen veel veranderd was. Zo was er veel werk van Svenska en Levison.”

Saamhorig
De saamhorigheid binnen het bedrijf was goed. Dat bleek bijvoorbeeld toen Dick zijn rijbewijs haalde. “De heer Keijzer en het personeel kwamen naar café Modern om te vieren dat ik het felbegeerde roze papiertje in handen had. Als een collega vader werd, kwam het personeel op kraamvisite. Dan namen ze een groot krentenbrood mee, gebakken door mevrouw Meijerman. Haar man was draaier bij ZLI. Met Pasen kreeg het personeel altijd 20 eieren van meneer en mevrouw Keijzer.”

Afscheid
In 1985 nam Keijzer afscheid van de ZLI. Dick vond dat een gemis: “Keijzer was een groot leermeester voor mij. Het was even wennen toen Marten en Dies het stokje overnamen. Tot aan mijn vut heb ik ook met hen prettig samengewerkt. Mijn afscheid bij de ZLI was een gezellige avond bij De Ruif. Iedereen had ontzettend zijn best gedaan voor een goed afscheid. Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd bij de ZLI.”

Dick Corte
oud-medewerker