Freddy Dikkeboer 25 jaar bij de ZLI

Vrijdag 26 april vierde Freddy Dikkeboer zijn 25-jarige jubileum bij de ZLI. Dit jubileum werd gevierd met een hapje en een drankje samen met alle collega’s. Naar aanleiding van dit jubileum hebben wij Freddy een aantal vragen gesteld.

1. Hoe oud ben je en waar woon je?
Ik ben 43 jaar oud en ik woon in Warnsveld. Ik woon hier samen met mijn vrouw en mijn zoon en dochter.

2. Wanneer ben je bij de ZLI gaan werken en hoe is dat zo gekomen?
Ik ben in 1988 bij de ZLI komen werken als stagiair. Vanuit de opleiding KMBO liep ik elke week stage bij de ZLI. Via school ben ik aan de stageplek gekomen. Op school was ik niet veel te vinden, maar bij de ZLI had ik een leuke tijd.

3. Wat voor een opleiding heb je gevolgd?
Ik ben begonnen met de opleiding KMBO. Later heb ik nog veel lascursussen gevolgd via de ZLI. Ik was niet echt een schoolganger, de helft van de tijd was ik niet aanwezig. Bij de ZLI heb ik veel bijgeleerd, onder andere door de
cursussen.

4. Wat voor werk heb je zoal bij de ZLI gedaan?
Ik heb heel veel soorten werk gedaan bij de ZLI. Wat ik me vooral goed kan herinneren is dat we een volledige keuken van roestvrijstaal hebben ingericht. Dat was een leuk project. Er kwamen ook eens mensen binnenlopen met de vraag of wij een fiets voor een tentoonstelling wilden maken. De fiets moest drie keer zo groot zijn als de fiets die zij bij zich hadden. Toen die grote fiets klaar was en de klanten terugkwamen, schrokken ze van de grootte.

Ook heb ik meegeholpen aan een grote zeefmachine in Zutphen. Daarnaast heb ik ook meegeholpen aan het realiseren van de bekende brug boven de Den Elterweg in Zutphen. Ik heb vele jaren als constructiebankwerker gewerkt in de werkplaats, maar sinds 4 jaar ben ik werkzaam op kantoor als werkvoorbereider en tekenaar.

5. Wat maakt het dat je het zo lang volhoudt bij ZLI? Wat maakt het werken bij de ZLI nou zo leuk?
Ik vind vooral het werk heel leuk, het is heel erg afwisselend. Het werk is niet de hele tijd hetzelfde, het is geen productie- of lopende band werk. Ik heb ook zes weken stage gelopen bij een echt productiebedrijf, toen ben ik er wel achter gekomen dat ik dat niet leuk vond. Ook de sfeer binnen het bedrijf is erg relaxt. Soms hebben we wel meningsverschillen, maar ik geloof dat je dat overal hebt.

6. Is er veel veranderd in 25 jaar bij ZLI?
Ik vind dat het wel ongeveer hetzelfde is gebleven. Wel zijn er een aantal machines verbeterd, deze zijn nu CNC gestuurd. Vroeger werkten we met hand getekende tekeningen, nu werken we met Autocad. Het is allemaal wat moderner geworden, maar qua werkzaamheden en werk is het ongeveer hetzelfde gebleven.

7. Wat is de beste herinnering die je hebt aan 25 jaar bij ZLI werken?
De beste herinnering die ik heb was een hele grote klus in 2005 voor Waterschap Rivierenland voor het HAP-gebied. We moesten hier meerdere luiken en roosters voor maken. Ik was de medeverantwoordelijke voor het project. Het was heel fijn om achteraf te horen dat alles van de klus goed verlopen was.

8. Hoe zie je de toekomst (bij ZLI)?
Ik zie de toekomst voor de ZLI zeker positief in. Misschien gaan we nog een beetje groeien, maar niet zoveel. Ik verwacht dat we misschien nog 2 à 3 man gaan groeien. Qua technologie denk ik niet dat er veel zal veranderen in de toekomst. Als het aan mij ligt blijf ik hier tot mijn 65e werken, ik heb het goed naar m’n zin. Het team zal altijd blijven veranderen, je houdt een vaste kliek en je hebt altijd collega’s die komen en gaan.

9. Wil je zelf nog iets kwijt?
Ik hoop dat ik nog lang hier met veel plezier kan blijven werken.

Written by

Vivamus vel sem at sapien interdum pretium. Sed porttitor, odio in blandit ornare, arcu risus pulvinar ante, a gravida augue justo sagittis ante. Sed mattis consectetur metus quis rutrum. Phasellus ultrices nisi a orci dignissim nec rutrum turpis semper.